Niet naar de top, maar helemaal op…
In onze trainingen komen we veel mensen met deze mindset tegen. De hele dag geven ze zich voor 200% en ‘s nachts liggen ze wakker. “Heb je vandaag eigenlijk wel bewogen?” vroeg een collega laatst aan een van onze deelnemers. Ze hield inderdaad geen pauzes. En naar het toilet gaan, écht alleen als het niet meer op te houden is. Wanneer een collega ‘s avonds verhinderd is om naar een bijeenkomst te gaan, laat zij zich makkelijk overhalen om voor hem in de plaats te gaan. Verantwoordelijk als ze is. Ze regelt daarnaast uitjes voor haar vriendinnen, slaat geen verjaardag over (is niet netjes) en is ook nog vol overgave moeder en partner. Nog net geen 24/7 want een uurtje of 5 per nacht slaapt ze meestal wel. Veel te kort vindt ze. Fit opstaan is er niet bij. En nog maar te zwijgen over de wallen onder haar ogen die ze vakkundig moet zien te camoufleren.
Healthy, wealthy & wise!
Halverwege de training vielen ineens de kwartjes. Je kunt niet verwachten dat als je overdag het gas er vol op hebt, je ‘s avonds in bed ineens kunt afschakelen en ontspannen. Overdag je herstelmomenten pakken in de vorm van een koffiebreak, een wandelingetje, of een kletspraatje met je collega, is zowel goed voor je prestaties als voor je nachtrust. En je nachtrust is het waard om serieus te nemen. Gedurende je slaap is je overvolle brein druk aan het werk om alle opgebouwde gifstoffen en andere rotzooi op te ruimen. Daardoor sta je een heel stuk frisser op! Lees deze studies over het resetten van je brein maar eens. Een derde van je leven slapen is dus niet zonde, maar juist zeer gewenst en gezond gedrag. Slaap daar maar eens een nachtje over!
Weer voluit leven
En onze deelnemer? Die is haar houding ten opzichte van wat diepgewortelde overtuigingen toch maar eens gaan veranderen. Met alle positieve gevolgen van dien.